Vormingsweekend PMH

Boek nu!

Categorie

Cursussen

Type

PMH, Cursus

Prijs

Vanaf € 60

Datum

22 juni - 24 juni 2018

Leeftijd

16 jaar en ouder

Locatie

De Panne, Belgiƫ

Vormingsweekend PMH?

Het vormingsmoment PMH-monitor bestaat uit twee fasen: een theoretisch gedeelte (=het bagageweekend) en een begeleide stage. Uiteraard zijn er ook evaluatiemomenten voorzien.  

Geen zorgen, het theoretisch gedeelte is allesbehalve saai! Tijdens het bagagemoment bereiden we je voor op de intensieve, maar plezante taak van PMH-monitor. Aan de hand van concrete situaties, keitoffe spelen en knotsgekke animaties op maat, verdiepen we ons in de leefwereld van verschillende kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Als PMH-monitor bestaat jouw taak uit heel wat meer dan enkel en alleen het begeleiden van activiteiten. In deze cursus leer je onder meer ook: de verschillende soorten beperkingen, veelvoorkomende specifieke stoornissen of problemen, hygiëne bij begeleiding en verzorgingstechnieken, basis EHBO, … Een ervaren team van instructeurs staat klaar om hun ervaringen en ‘tips and tricks’ aan jou door te geven.

 

Krijg je een positieve evaluatie op het einde van ons PMH-vormingsweekend, ben je klaar voor de volgende uitdaging: jouw stage. Een week lang fungeer je samen met een team van PMH-monitoren, coördinatoren en kampverantwoordelijken op één van onze vakanties voor personen met een beperking in De Panne als stagiair-monitor. Van het begeleiden van dagelijkse taken zoals het wekken en wassen van de deelnemers of het helpen bij maaltijden, tot het voorbereiden en begeleiden van verschillende themaspelen of creatieve knutselactiviteiten op maat; je leert het allemaal!

 

Aan het einde van jouw stage volgt er een evaluatie van jouw traject. Heb je de basiscompetenties onder de knie, dan mag je in de toekomst nog vele kampen begeleiden als PMH-monitor.

 

Het vormingsmoment gaat door in De J-club, De Panne. 

Je wordt verwacht op vrijdag 22 juni (avond) en het weekend stopt zondag 24 juni rond 16u30.
De kostprijs van het weekend is €60.


Mocht je nog meer info willen, mail gerust naar aurelie@crejaksie.be

 

 

Boek nu!

Cursussen

PMH, Cursus

Vanaf € 60

22 juni - 24 juni 2018

16 jaar en ouder

De Panne, Belgiƫ

<
>
x