Specialisatiecursus PMH

Boek nu!

Categorie

Cursussen

Type

Cursus

Prijs

Vanaf € 185

Datum

04 april - 11 april 2020

Leeftijd

16 jaar en ouder

Locatie

De Panne, Belgiƫ

Monitor PMH

Hou jij van kinderen en jongeren?  Heb jij een geduldig en zorgzaam karakter? Ben jij creatief? Immer enthousiast? En bovendien verantwoordelijk? Ben jij steeds op zoek naar nieuwe ervaringen en uitdagingen?

Wil jij kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking een onvergetelijke vakantie helpen beleven? En bovendien een centje verdienen?

Ja? Schrijf je in!

 

Boek nu!

Cursussen

Cursus

Vanaf € 185

04 april - 11 april 2020

16 jaar en ouder

De Panne, Belgiƫ

Hoe ziet het traject er uit?

De cursus PMH-monitor bestaat uit twee fasen: een theoretisch gedeelte en een begeleide stage. Uiteraard zijn er ook evaluatiemomenten voorzien.  

Geen zorgen, het theoretisch gedeelte is allesbehalve saai! Tijdens de monitorencursus bereiden we je voor op de intensieve, maar plezante taak van PMH-monitor. Aan de hand van concrete situaties, keitoffe spelen en knotsgekke animaties op maat, verdiepen we ons in de leefwereld van verschillende kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Als PMH-monitor bestaat jouw taak uit heel wat meer dan enkel en alleen het begeleiden van activiteiten. In deze cursus leer je onder meer ook: de verschillende soorten beperkingen, veelvoorkomende specifieke stoornissen of problemen, hygiëne bij begeleiding en verzorgingstechnieken, basis EHBO, … Een ervaren team van instructeurs staat klaar om hun ervaringen en ‘tips and tricks’ aan jou door te geven.

Krijg je een positieve evaluatie op het einde van onze monitorencursus, ben je klaar voor de volgende uitdaging: jouw stage. Een week lang fungeer je samen met een team van PMH-monitoren, coördinatoren en kampverantwoordelijken op één van onze vakanties voor personen met een beperking in De Panne als stagiair-monitor. Van het begeleiden van dagelijkse taken zoals het wekken en wassen van de deelnemers of het helpen bij maaltijden, tot het voorbereiden en begeleiden van verschillende themaspelen of creatieve knutselactiviteiten op maat; je leert het allemaal!

Aan het einde van jouw stage volgt er een evaluatie van jouw traject. Heb je de basiscompetenties onder de knie, dan mag je in de toekomst nog vele kampen begeleiden als PMH-monitor.

 

Monitor bij crejaksie

Je komt terecht in een toffe en jeugdige organisatie, die kinderen en jongeren hoog in het vaandel draagt, en bovendien aandacht heeft voor bijzondere doelgroepen. De cursussen van Crejaksie (jawel, er zijn er meerdere, er is dus kans om door te groeien binnen onze organisatie) staan voor kwaliteit en plezier. Aan het einde van een cursus ben je een onvergetelijke ervaring en toffe vriendengroep rijker.

 

Praktisch

De basiscursus voor personen met een beperking gaat door van 04/4/20 t.e.m 11/4/20 in De J-club in De Panne. (Blauwe Distelweg 2 – 8660 De Panne)

We logeren in vierpersoonskamers. 

Prijs voor leden € 185

Prijs voor niet leden € 265

 

<
>
x