Cursus Hoofdanimator in het jeugdwerk

Boek nu!

Categorie

Cursussen

Type

Cursus

Prijs

Vanaf € 125

Datum

04 april - 11 april 2020

Leeftijd

18 jaar en ouder

Locatie

De Panne, Belgiƫ

Kadervorming?

Kadervorming is een overkoepelende term voor de kadervormingstrajecten die jeugdverenigingen aanbieden aan jongeren voor het behalen van een attest van animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk. Elk traject bestaat uit een theoretisch gedeelte, een begeleide stage en een evaluatie. Aan het eind van zo’n traject moet de jongere bepaalde competenties verworven hebben. Pas als de jongere het hele traject met succes beëindigd heeft, krijgt hij of zij een attest.

Het attest is dus een bewijs dat de jongere over de nodige competenties beschikt om de rol van animator, hoofdanimator of instructeur op te nemen in het jeugdwerk.

Boek nu!

Cursussen

Cursus

Vanaf € 125

04 april - 11 april 2020

18 jaar en ouder

De Panne, Belgiƫ

Stage

Je fungeert een volledige week coördinator (hoofdanimator)op één van onze Belgische vakantie-initiatieven. Deze beslaat zeker 50 uur, een voorwaarde binnen het jeugdwerk om je attest te kunnen ontvangen. Ook tijdens je stage krijg je de nodige begeleiding. Je bent dan samen met de kampverantwoordelijke verantwoordelijk om een vakantie-initiatief in goede banen te leiden, en de verschillende monitorenteams aan te sturen. Je krijgt een tussentijdse en een eindevalutie. Op het einde van de week weet je of je al dan niet geslaagd bent voor jouw stage, en uitgenodigd zal worden voor een terugkommoment.

Voor wie?

Animatoren vanaf 18 jaar (= het jaar waarin je 18 wordt) en met minstens 4 weken ervaring naast hun stage kunnen deelnemen aan deze cursus.

Samengevat

 Wie?                        Geboren in 2002 of vroeger en minstens 4 weken ervaring naast de stage

coördinatorcursus      zaterdag 4/04/20 tot en met zaterdag 11/04/2020 in de J-Club te De Panne.

stage                       tijdens één van onze vakanties en dit binnen de drie jaar na het volgen van de cursus.

Prijs                        leden € 125 en niet leden €160

<
>
x